Getest: Herbamare kruidenzout

2 aug

Een tijdje terug kreeg ik de gelegenheid om Herbamare kruidenzout van A. Vogel te testen.
En laat dat nu net iets zijn dat me op het lijf geschreven is, want ik ben nogal een “zoute”.
Ik heb graag zout, gelukkig kan ik het ook medisch verantwoorden want ik heb een hele lage bloeddruk.

Maar terug naar het kruidenzout.
Op de site van Meneer Vogel staat het volgende te lezen:
‘Herbamare van A.Vogel is een 100% natuurlijke smaakmaker die zich uitstekend leent voor het op smaak brengen van gerechten. Het bestaat uit zeezout en 14 verschillende verse biologische geteelde groenten, tuinkruiden en specerijen. Verder maken de als kelp bekende zeewieren, die rijk zijn aan mineralen en jodium, Herbamare tot een waardevolle en heerlijk smakende verrijking van de maaltijd.’

Het beste leek het mij om het zout te  testen in mijn dagdagelijkse keuken.
Dus gebruikte ik hem als experiment op ovenfrietjes, maar ook in een oosterse wok, pastasaus en als kruiding bij vlees.
Ikzelf vond de extra touche van het zout een beetje verloren gaan in gecompliceerdere gerechten zoals de wok of pastasaus.
Echter vond ik het wel heel lekker als extra smaakmaker bij de ovenfrietjes en het vlees. Daar komen de extra toegevoegde kruiden echt tot hun recht en geven een extra touche aan het het gerecht.
Ondertussen ontdekte ik mijn echte favoriet met herbamare kuidenzout, namelijk een simpel tomatenslaatje. Lekkere schijfjes tomaat die je op smaak brengt met het kruidenzout. Heerlijk zeker op een warme zomerdag!

Het herbamare keukenzout vind je in de supermarkt bij de kruiden. Zeker een aanrader!

 

About these ads

3 Reacties to “Getest: Herbamare kruidenzout”

  1. Paul Oosten 02/08/2012 at 11:40 #

    Goed idee, want ik heb ook lage bloeddruk en droog nog al snel uit. Moet daarom zo’n 18g zout per dag consumeren. Ben -bij gevolg- dus ook zo’n “zoute”…

  2. Steven 13/08/2012 at 13:31 #

    Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!

    Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!

    Groetjes en blijf bloggen!

    Steven van Chef in a Box

  3. Misssexandthecity 25/10/2012 at 10:45 #

    Ik ben ook fan van dat zout!!! Ik kap het op alles :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 28 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: