Old time favorit: geitenkaassalade

17 Dec

 

Soms moet het gewoon een klassieker zijn. Klassiekers zijn dan ook klassiek omdat ze (meestal) een schot in de roos zijn.
Zowel de echtgenoot als ik hebben een voorliefde voor geitenkaas.
Zo durven we in het zuiden van Frankrijk wel al eens stoppen  aan een boererijtje waar we geitjes zien rondlopen en de eigenaars vragen naar een kaasje van eigen productie. (Vaak de lekkerste… maar jammer genoeg mogen ze niet officieel verkocht worden van de overheid.)
We hebben in onze achterkamer nog steeds twee geitenkaasjes rijpen. Gekocht toen ze nog erg jong waren en met de raad “ze te laten rusten” en “nog een jaartje te laten liggen.” C’est magnifique deelde de kaasboer nog mee en weg gingen we met onze twee geadopteerde kaasjes.
Dit weekend genoten we nog eens van een lekkere geitenkaassalade, deze keer Italiaanse geïnspireerd.

Ingrediënten:

Rucolasalade
Zongedroogde tomaatjes op olie
Pijnboompitjes
Rozijnen
Olijfolie
Balsamicoazijn

Geitenkaasjes met spek rond gewikkeld
Ciabattabrood
Italiaanse kruidenmix
Vloeibare honing

Ingekookte balsamico of Balsamicostroop

De ganse salade is heerlijk makkelijk om te maken en erg lekker van smaak.
Neem een grote kom en meng hierin de salade, de zongedroogde tomaatjes, de pijnboompitjes en de rozijntjes. Overgiet met de olie van de tomaten (of met gewone olijfolie als je dit liever hebt.) en een beetje balsamicoazijn. Goed mengen en dresseren op het bord.

Snij plakjes van het ciabattabrood en bestrooi deze met gedroogde italiaanse kruiden.
Bak het stukje brood in wat olijfolie tot het heerlijk krokant en warm is.

Ondertussen bak je de geitenkaasjes in de pan of leg je ze even onder de gril in de oven.
Wanneer ze warm zijn, maar de kaas net niet helemaal uitloopt, leg je ze op het stukje ciabatta en schep je er een beetje vloeibare honing over.

Decoreer het bordje met een streepje balsamicodressing… Ready!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: