Kipfilet met tomatenmarinade en dubbelgebakken aardappelen

9 Aug

Ik ben een grote fan van zongedroogde tomaatjes. Niet van de compleet (uit)gedroogde versie. Neen, ik ben fan van de halfzongedroogde tomaatjes in olie, ook wel gekonfijte tomaatjes genaamd. Het is waarschijnlijk niet goed voor je gezondheid en al helemaal niet voor je lijn… maar het is wel overheerlijk. Normaal serveer ik deze bij een lekkere aperitief, maar om toch een beetje gezond te zijn verwerkte ik ze deze keer in een heerlijke marinade.
Ik serveerde ze met dubbelgebakken aardappelen met feta. Ik hou van feta en van aardappelen, dus waarom zou ik ze niet combineren in dit heerlijke gerechtje?

 INGREDIENTEN VOOR DE KIPPENBORST

 2 kippenborsten
12 gekonfijte tomaatjes
6 basilicumblaadjes
½ ui
1 teentje knoflook
350 gram tomatencoulis
250 ml olijfolie

INGREDIENTS FOR THE TWICE BAKED POTATOES

6 medium aardappelen
olijfolie
200 gram feta en 50 gram extra
2 theelepels fijngesneden rozemarijn
2 theelepels fijngesneden tijm
2 theelepels fijngesneden sage
Zout en peper

Voor de kippenborst

Laat ons beginnen met de kippenborsten. Dit is een erg snelle en makkelijk marinade die je voor elk soort vlees kan gebruiken. Ik vind ze het lekkerste met kip. De heerlijke zachtheid van de kip gaat prima met de zoetigheid van de tomaten. Maar genoeg gepraat, laat ons starten met het ruw fijnsnijden van de tomaatjes en de basilicumblaadjes. Als je daarmee klaar bent doe je hetzelfde met de ui en de knoflook.

Neem nu een groot diep bord of een grote kom en voeg hierin alle gesneden ingrediënten samen. Voeg nu de tomatencoulis en de olijfolie erbij en roer alles goed door elkaar.

Neem nu je kippenborsten en… hier komt het fijne stuk. Sla hen plat met een stevig voorwerp. Denk aan je slechte dag op het werk, aan je echtgenoot die zijn sokken door heel het huis laat hangen, aan de kinderen die weer eens niet opruimden of aan de hond die met zijn vuile poten op je witte jurk sprong. Wat het ook is, laat je volledig gaan in het plat slaan van de kip.

Als de kippenborsten mooi plat zijn, gooi je hen in de marinade, dek je hen af en laat je ze voor minstens 2 uur marineren in de koelkast.

 Verwarm nu een pan (nog beter is op de grill of in een grillpan!) zonder extra olie of boter toe te voegen. Neem de borsten nu uit de marinade en bak ze op elke zijde voor ongeveer 2,5 minuten.

 Voor de dubbel gebakken aardappelen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de aardappelen schoon en prik er met een vork gaatjes in. Vinden jullie dit ook geen agressieve maaltijd qua bereiding?

Leg de aardappelen nu met de holle kant naar boven op een bakpapier en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie en grof zeezout. Bak ze nu voor ongeveer 50 minuten in de oven. De aardappelen zijn gaar als je met je vork makkelijk door de krokante huid van de aardappel kan steken?

Haal de aardappelen nu uit de oven en laat ze 10 minuutjes afkoelen. Snij de aardappelen in de lengte in tweeën en schep er de heerlijk vulling uit en doe dit in een kom. Bewaar de schillen!

Voeg nu 200 gram fetakaas, de fijngesneden kruiden en wat peper en zout bij de aardappelvulling en meng dit alles door elkaar. Schep de romige vulling nu terug in de schillen en bestrooi met nog wat van de overgebleven feta, peper en zout. Plaats de aardappelen voor 15 minuutjes in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: