Courgettebloemen gevuld met geitenkaas en lavendeldressing

21 Sep

De afgelopen 10 dagen kon u me terugvinden aan het zwembad met een koele pastis en een goed boek of kuierend in steegjes en over marktjes. Kortweg in het zuiden van Frankrijk dus, alwaar we nabij het stadje Gordes een villaatje hadden gehuurd. We hadden een heerlijke vakantie, ook op culinair vlak. Zo leerde ik de ongelooflijk smakelijke lavendellikeur kennen en mochten we het verschil proeven tussen artisanaal gestookte pastis en fabriekspastis. We bezochten verschillende lokale restaurantjes, maar er was natuurlijk ook tijd om zelf te koken. Zoals deze heerlijke courgettebloemen met geitenkaas.
In België was ik reeds geruime tijd opzoek naar courgettebloemetjes maar enerzijds zijn ze erg duur en anderzijds zijn ze ook erg klein. Op een boerenmarktje botste ik echter op grote, felgele courgettebloemen die ook nog eens spot goedkoop waren. Met de verse jonge geitenkaas van een kleine cheverie uit de omgeving werd dit gerechtje echt een succes.

INGREDIENTEN:

8 courgettebloemen
350 gram jonge geitenkaas

1 koffielepel herbes de provence
peper en zout
20 cl olijfolie
1 koffielepel lavendelbloesem
1 eetlepel witte wijnazijn

Alvorens de bloemen te kunnen vullen verwijder je de stampers en de zaden uit de bloemen. Doe dit voorzichtig zodat de bloemblaadjes niet scheuren. Was de bloemetjes zeker niet, maar stof ze voorzichtig af!
Meng nu de geitenkaas met de herbes de provence, het zout en de peper tot een gladde massa. Vul hiermee de bloemetjes en duw de blaadjes een beetje dicht zodat je een dikke gevulde knop krijgt. Leg de bloemen voorzichtig in een ovenschaal en plaats ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Verwarm de olijfolie op een klein vuurtje samen met de lavendelbloesem gedurende ongeveer twee minuten. Zorg ervoor dat de olie niet begint te “bakken”. Gewoon lichtjes verwarmen is voldoende. Zeef hierna de olie en meng met de witte wijnazijn. Giet deze dressing over de courgettebloemetjes vlak voor het serveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: