Pittige noedelsalade

25 Feb

Bij het zoete varkensvlees serveerde ik een pittige noedelsalade. Een recept van Jamie Oliver uit zijn kookboek Jamie in 30. Wij vonden het pittige erg lekker als tegenhanger van het zoete vlees. En voor de liefhebbers kan het natuurlijk altijd een beetje pittiger door er een extra spaans pepertje in te verwerken.

INGREDIËNTEN

125 gram mie, ongekookt
50 gram cashewnoten
½ rode ui
1 spaanse peper
½ bosje koriander
2 eetlepels sojasaus
1 limoen
1 koffielepel sesamolie
2 eetlepels vissaus
2 koffielepels vloeibare honing

PRO POINTSWAARDE PER PERSOON: 12

Kookt de nestjes mie zoals aangegeven op de verpakking en laat ze daarna goed uitlekken.
Zet ondertussen een pan op een laag vuurtje en laat de pan warm worden. Sla de cashewnoten met een deegroller stuk en rooster de stukjes noot in de pan.

Schil de rode ui en doe hem samen met het spaanse pepertje en de steeltjes van de koriander in de keukenmachine. Hak dit samen fijn. (Je wil de consistentie van een salsa krijgen. Dus kleine beetje gare stukjes die niet vergaan zijn tot moes.) Meng de fijngehakte kruiden met de sojasaus, de sesamolie, het limoensap en de vissaus in een kommetje samen. Meng dit alles goed door elkaar en kruid bij met wat peper en zout. Voeg nu de gekookte en licht afgekoelde mie toe en meng alles goed door elkaar.

Roer de cashewnoten goed om en draai het vuur nu naar de hoogste stand. Giet er nu de honing over uit en schudt alles goed door elkaar. Bestrooi de noedelsalade met de gekarameliseerde nootjes en wat fijngesneden korianderblaadjes alvorens te serveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: