Romige pastaschotel met boursinkaas

22 Apr

De foto laat het zo niet uitschijnen en menig food-fotograaf zal meewarig zijn hoofd schudden, maar dit is een heerlijke pastaschotel!
Geloof het of niet maar hij is echt overheerlijk. Zelf de echtgenoot geen groot pastaliefhebber schepte een extra portie op.

 INGREDIËNTEN (voor 2 porties)

300 gramrauwe kipfilets
2 courgettes
340 gramgekookte pasta (Pasta mag maar 5 minuten gekookt worden!)
150 gramboursin light kaas
300 gramtomatenpasata (Ik gebruikte biologische met basilicum)
4 koffielepels boter (Ik gebruikte Becel light vloeibaar)

Per persoon: 13 P

Verwarm de oven alvast voor op 170 graden, alvorens de boter in een pan te laten smelten. Snij ondertussen de kipfilets in blokjes en voeg ze toe aan de gesmolten boter. Snij ondertussen de courgettes in halve plakjes en voeg deze toe aan de kippenblokjes. Laat dit alles rustig bakken tot de kippenblokjes mooi bruin zijn.

Voeg de tomatenpasata en 50 ml water toe bij de kip en meng alles goed onder elkaar. Laat dit nu eventjes inkoken.

Haal de pan van het vuur en schep er de gekookte pasta en de boursinkaas onder. Verdeel de pasta in twee ovenschoteltjes of maak er een grote schotel van en bedek met zilverpapier. Laat de pastaschotel nu 45 minuten bakken. Recht uit de oven serveren met eventueel nog wat verse bieslook erover versnipperd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: