Ossobuco van kip

3 Okt

Ossobuco, maar niet op de klassieke wijze. Allereerst werd de redelijk dure kalfsschenkel vervangen voor een iets economischer verantwoorde kip-ossobuco. Daarna bleek dat de fles witte wijn die ik in huis had veel te zoet was voor de saus en werd de witte wijn dus vervangen door rode wijn. Wat het resultaat niet minder heerlijk maakte. Op een bedje van heerlijk romige polenta werd het toch een klassiekertje voor mijn keuken.  

INGREDIËNTEN

4 kipschenkels
3 wortels,, fijngesneden
5 vleestomaten, fijngesneden
1 selderstengel, fijngesneden
3 sjalotten, fijngesneden
1 l tomatenpassata
2 teentjes knoflook
2 dlrode wijn
bouquet garni
olijfolie
peper en zout naar smaak 

Kruid de kipschenkels met peper en zout aan beiden kanten. Wentel daarna de schenkels door de bloem en vergeet deze niet af te kloppen. Het is voldoende als de schenkel dun bepoedert zijn met bloem.

Verhit in een stoofpot een flinke scheut olijfolie en laat goed opwarmen.
Schroei de schenkels in de pot tot ze een goudbruine krokante korst hebben. Het gaat hier alleen maar over het aanschroeien. Garen zullen we het vlees later doen.
Schep het vlees nu uit de pot en zet dit even aan de kant.
Giet eventueel nog een beetje olijfolie extra in de pan indien dit nodig is.
Stoof de groentjes in de pan (eerst de sjalot, dan de wortels, de selder en pas laatst de tomaten.)
Leg de schenkels nu bovenop de gestoofde groentjes en giet ook de sappen die aan het vlees ontspant zijn in de pot.
Overgiet met de rode wijn en de tomatenpassata en voeg het bouquet garni toe.
Laat dit alles 1,5 uur tot 2 uur zachtjes pruttelen op een klein vuurtje.

2 Reacties to “Ossobuco van kip”

  1. Es' Factory 20/10/2011 bij 09:24 #

    Hoi Silke!
    Ik wilde je even hartelijk bedanken voor de lekkere dingen die je me toe gestuurd hebt! Ik geniet met volle teugen!
    Hier is de blogpost: http://es-factory.nl/blog/2011/10/onbegrepen/

    Ik heb trouwens nog nooit van kipschenkels gehoord? Wat zijn dat precies?

  2. Simone 27/10/2011 bij 00:00 #

    Nou dat klinkt in ieder geval erg lekker en wat een goed idee om de ossobucco te vervangen door kip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: