Marokkaanse maaltijdsoep

19 Jan

Enige tijd geleden schreef ik op mijn andere blog over een heerlijke soep die ik had gemaakt en die volgens mij iedereen moet maken of toch minstens een keer in zijn leven moet proberen. Ondertussen zijn we een hele tijd verder en kom ik er eindelijk toe om het receptje hier te posten. Ik blijf erbij… het is de beste maaltijdsoep die ik ooit gemaakt heb. En als ik ooit een kookboek zou mogen publiceren wel dan komt deze soep op de cover of toch zeker op de eerste pagina met de melding “MUST TRY”.

Diezelfde opdracht telt voor u trouwens ook, MUST TRY! Ow en voor je de zwarte olijfjes je laat afschrikken… doe ze erin, geef ze een kans en ontdekt dat het super lekker is.

INGREDIENTEN:

2 sjalotjes
3 teentjes look
3 wortelen
2 raapjes
1 rode paprika
1 courgette
3 liter kippenbouillon
2 kippenbouten
1 theelepel kaneel
1 theelepel komijn
een snuifje chilivlokken
2 eetlepels raz el hanout
1 theelepel chilipoeder
1 doos kikkererwten
een snuifje zout
enkele zwarte olijfjes
verse koriander
snelkook couscous

Vermits er veel groenten in de soep gaan begin je best met deze schoon te maken en in hapklare stukken te snijden.

De sjalotjes mooi in halve maantjes, de knoflookteentjes pletten, de wortels in schijfjes, de raapjes in halve maantjes, de paprika in blokjes en de courgette in gehalveerde sneetjes.
Verhit in een grote casserole een beetje olijfolie en stoof hierin de groenten gaar. (Best in de volgende volgorde: sjalot + look, wortel + raap, paprika + courgette)
Kruid het groentenmengsel met de kaneel, komijn, chilivlokken, raz el hanout en de chilipoeder. Schep alles goed door elkaar, blus met de bouillon en leg de kippenbouten mee in de soep. Snij ondertussen de onderste steeltjes van de koriander en bindt deze samen met keukentouw en voeg deze nu bij de soep.

Plaats een deksel op de soep en laat zachtjes pruttelen tot het vlees van de bouten valt en de groenten gaar zijn.
Haal de bouten uit de soep, vis ook meteen de koriandersteeltjes uit de soep en giet de kikkererwten af. Voeg de uitgelekte kikkererwten bij de soep en laat nog eventjes rustig verder pruttelen.

Pluk ondertussen het vlees van de bouten en verdeel in kleine stukjes kip. Hak de verse koriander fijn en kruid de soep bij naar smaak. (Voeg zeker een beetje zout toe, maar naar smaak kan er extra raz el hanout en dergelijke toegevoegd worden.)

Giet in een grote kom een beetje snelkook couscous. Denk eraan dat deze couscous serieus in volume toeneemt. Dus begin met een beetje, toevoegen kan later nog altijd. Schep de soep over de couscous er roer er even door zodat deze niet allemaal aan de bodem gaat kleven.
Snij ondertussen de zwarte olijfjes in ringetjes.
Werk de soep af met de zwarte olijfjes en wat verse koriander.

2 Reacties to “Marokkaanse maaltijdsoep”

  1. justm3 19/01/2012 bij 19:24 #

    Klinkt lekker!

    Een doos kikkererwten, welke hoeveelheid is dat? Of zijn alle dozen kikkererwten even groot?🙂

    • Alice 19/01/2012 bij 20:23 #

      Is ook lekker😀

      En die kikkererwten… ik heb dat echt waar nog nooit in een ander formaat gezien dan ik ze koop. Maar voor alle zekerheid het zijn blikjes van 400 gram😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: