Supermakkelijke chocolademoelleux

17 Feb

Ik ben nogal een moelleux-liefhebber, vooral met chocolade, hoewel rum rozijn er ook vlotjes ingaat.
Maar vaak zie ik op tegen het werk, voor deze variant echter niets van dat. Snel, makkelijk en lukt altijd!
Deze moelleux maakte ik met een mon cheri praline, maar eigenlijk kan je er alle kanten mee uit. Gewoon een blokje chocolade, een andere likeurpraline, bevroren confituur, laat je fantasie werken zou ik zeggen. Zolang je maar in gedachten houdt dat je vulling twee uurtjes in de diepvries moet uitharden.  Een leuke variant die bij kinderen goed in de smaak viel was een blokje witte chocolade gebruiken als vulling, zo krijg je een mooi duo-effect. Ook bevroren m&ms waren een hit bij de kleintjes.

INGREDIËNTEN

200 gram pure chocolade
150 gram goede boter

4 eieren
150 gram kristalsuiker

75 gram gewone bloem
 6 mon cheri pralines

Leg de pralines 2 uur op voorhand in de diepvries. (Maak je gebruik van gewone chocolade, confituur, andere likeurpralines, etc vergeet deze dan ook geen twee uur op voorhand in de diepvries te leggen.)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de chocolade au bain marie samen met de boter tot een gladde massa.
Klop ondertussen de eieren los in een kom. Goed kloppen zodat ze in volume toenemen!
Voeg nu de kristalsuiker bij de gesmolten chocolade en roer goed door elkaar.
Zeef nu de bloem erbij en meng alles goed door elkaar.

Het makkelijkste om deze moelleux in klaar te maken is een tinnen muffinblik. (Dus geen siliconen!) Vet het muffinblik in met wat water en verdeel het beslag over de vormpjes.
In een gewone muffinpan krijg je zes moelleux met dit mengsel.
Neem de mon cheris nu uit de diepvries en dus ze een stukje in het deeg.
Bak gedurende 10 minuutjes in de oven.
Neem de gebakjes uit de oven en laat 5 minuutjes rusten.  Snij met een scherp mesje langst de randen van de moelleux en hef ze er voorzichtig uit.
Serveer nu met bijvoorbeeld wat vruchten en een toefje slagroom.

Eén reactie to “Supermakkelijke chocolademoelleux”

  1. Anniek 02/04/2012 bij 13:20 #

    Eindelijk een makkelijk recept….ga ik zeker eens proberen.

    Groetjes
    Anniek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: