Homemade krokante italiaanse kipsnitzel

1 jul

Wij zijn hier ten huize kookalicious behoorlijk gek op schnitzels. Niet meteen het gezondste stukje vlees dat je kan kiezen bij de slager, dat geven we grif toe. Daarom gingen we zelf wat experimenteren in de keuken en kwamen we met deze heerlijke krokante kipschnitzels. We geven toe, ze zijn nog steeds niet über-gezond, maar ze zijn wel homemade en je kiest zelf je ingrediënten. Wij gingen dit keer voor een Italiaanse variant, maar je kan met deze kipschnitzel natuurlijk eindeloos variëren wat betreft kruiden. En het hoeft zelfs niet met kip te zijn. Je kan natuurlijk ook kiezen voor kalfslapjes of varkensvlees. Indien je dit zou doen, dan mag je de eerste stappen van het recept overslaan. We marineren de kip namelijk in melk om ze extra zacht te maken. Voor een extra gezonde kipschnitzel kan je deze ook bereiden in de oven. Ze zijn net dan niets minder krokant, maar wel vriendelijker voor je lijn!

  • 2 kipfilets
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel sicilian dipper blend of gedroogde kruiden naar keuze
  • boter en olie
  • peper en zout

 

Hoe maak je nu zelf kipschnitzels?

1. Snij de kipfilets in dunne lapjes. Het geheim van een krokante en malse kipschnitzel zit hem vooral in de dikte. Hoe korter je hem maar bakt deze malser blijft hij van binnen.
2. Giet de melk in een grote kom en leg hier de plakjes kip in. Dek de kom af met wat vershoudfolie en plaats gedurende 1 à  2 uurtjes in de koelkast.3. Maak ondertussen de panering voor de kipschnitzel klaar. Klop in een diep bord een eitje los en vul een zakje met bloem.
4. De belangrijkste laag voor de kipschnitzel is het korstje aan de buitenkant. Hiervoor meng je het paneermeel met de Parmezaanse kaas en de kruiden. Wij gebruikten hiervoor de sicilian dipper blend van Oil and Vinegar, maar je kan thuis zelf aan de slag gaan met alle mogelijke kruidencombinaties.
5. Haal de kipfilets uit de melk en dep deze droog met wat keukenpapier. Kruid de stukken kip met peper en zout.
6. Paneer de kip nu eerst met een laagje bloem.
7. Klop de overtollige bloem van de kip en haal ze nu een voor een door het eitje.

8. Als laatste stap paneer je de kip met het paneermeelmengsel.
9. Verwarm in een pan met anti-kleeflaag een beetje boter en een scheutje olie.
10. Bak in 5 minuten de kip krokant.

Vriezertip!

Je kan deze kipschnitzels prima invriezen. Volg gewoon het recept tot en met stap 8. Wanneer de kip gepaneerd is kan je ze invriezen. Voor gebruik laat je ze goed ontdooien en hervat je het recept vanaf stap 9.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: