Chocolate Chip Cookies

7 Jul

koekjes-610x300

Chocolate chip cookies zijn volgens mij koekjes die iedereen wel lust. En vooral het zijn koekjes die iedereen zou moeten kunnen bakken! Over de jaren aten en bakte we verschillende chocolate chip cookies. Ontelbare recepten passeerde hier de revue. We hadden eigenlijk stiekem de hoop al opgegeven dat we ooit het recept zouden vinden dat volledig aan onze eisen zou voldoen. Maar op een dag zagen we het licht en vonden we het perfecte chocolate chip cookie recept. Volgens ons ligt het geheim in het gebruik van wel vier verschillende soorten suiker. Niet gezond, dat geven we toe. Maar oh zo lekker!

 

  • 150 gram roomboter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 300 gram tarwebloem
  • 1/2 natriumbicarbonaat
  • 300 gram chocoladestukjes

Hoe maak ik een heerlijk bakplaat vol chocolate chip cookies?

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Laat de boter in een steelpannetje op een zacht vuurtje smelten. (Zorg ervoor dat de boter niet gaat kleuren!)
3. Voeg in een mengkom de donkerbruine suiker, de lichtbruine suiker, de kristalsuiker en de vanillesuiker samen en meng door elkaar.
4. Voeg de gesmolten boter toe en meng het boter-suiker mengsel tot een dikke massa.
5. Voeg nu het ei en de eidooier toe en mix alles goed door elkaar.
6. Neem ondertussen de chocolade en een goed mes bij de hand. Hak de chocolade in kleine stukjes. (Je kan ook chocoladedruppels kopen in de winkel. Dit is echter een veel economischere oplossing!)



7. Voeg nu geleidelijk de bloem en het bicarbonaat bij het botermengsel. (Je mixer zal het nu behoorlijk moeilijk krijgen, want je deeg zal nu veranderen in een dikke bol.)



8. Schep met een houten lepel de chocoladestukjes onder het deeg.
9. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hoopjes koekjesdeeg op de bakplaat. (Dit doe je het makkelijkste met een ijsschep. Zo heb je de perfecte hoeveelheid deeg voor je chocolate chip cookies.)

10. Druk de hoopjes deeg een beetje plat met je hand of met de achterkant van de ijsschep.

11. Plaats de koekjes in de oven en bak ze gedurende een kwartiertje in het midden van de oven.
12. Haal de koekjes uit de oven en laat ze een vijftal minuten rusten op de bakplaat. Schep ze hierna op een roostertje om verder af te koelen.

 

Vriezertip!

Versgebakken koekjes in huis hebben als er gasten langstkomen of gewoon voor jezelf is natuurlijk altijd fijn. Dit chocolate chip cookies deeg is perfect om ongebakken in te vriezen! Volg het recept tot en met puntje 9, maar schuif je bakplaat voor een tweetal uurtjes in de diepvries in plaats van in de oven. Na twee uur zijn de hoopjes koekjesdeeg goed bevroren en kan je ze in een diepvrieszak steken en zo verder invriezen. Je hoeft ze niet te ontdooien voor het bakken. Dus als je onverwacht bezoek krijgt, zet je ze gewoon bevroren in de oven en bak je ze 20 minuten!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: