Culinaire agenda augustus / september 2014

11 aug

Halfoogstfeesten

Waar?  Sint Truiden (Sint Niklaashoeve)

Wanneer? Vrijdag 15 augustus

Inkom? 3 euro inkom

Info? website

Tijdens de halfoogstfeesten maakt u kennis met de folklore van de landbouw. Neem een kijkje bij de vlegeldorsers, dorskasten en andere machines waarmee het veld bewerkt wordt en ga daarna mee vieren op het volksfeest! Geniet van een zuiderse flaminco of vergaap u aan prachtige oldtimers. De kleinsten kunnen zich uitleven op springkastelen en een paardenmolen. Vergeet ook zeker niet om met het hele gezin een kijkje te nemen bij “theater op de hoeve”. Zo werpt u een blik op hoe het leven vroeger op de boerderij verliep.

 

Mosseldag Yerseke

Waar?  Yerseke centrum

Wanneer? Zaterdag 16 augustus 2014

Inkom? Gratis

Info? Website

Tijdens de mosseldag in Yerseke kan u proeven van de Yerseekse trots mosselen, oesters en zeegroenten. Maar onze noorderburen laten u ook kennismaken met alle andere facetten die het Zeeuwse dorp te bieden heeft! Maak zeker een wandeling over de dijk met de getijdenhaventjes, ga op verkenning in het natuurgebied de moer, snuffel even rond op de braderij in het centrum, scheep mee in op een van de kotters die je gratis rondvaren en vooral vergeet geen lekkere dampende pot mosselen te verorberen!

 

Bollekesfeesten

Waar?  Centrum van Antwerpen (Regio Grote Markt)

Inkom? Gratis

Wanneer? Van donderdag 21 augustus 2014 tot en met zondag 24 september 2014

Info? website

Tijdens de bollekesfeesten staat Antwerpen in het teken van eten en drinken. Maak een wandeling over de streekproductenmarkt en snoep er van het echte roggeverdommeke, filet d”anvers en een mojito gemaakt met de Antwerpse Candico suiker. Pik een optreden van poppetheater de Poesje mee. (En laat het woord poppen u niet misleiden. De meeste voorstellingen zijn niet geschikt voor kinderen.) Stop even bij de vis en schaaldierenmarkt of boek een rondleiding door de binnenstad. Geniet ondertussen ook van de talrijke optredens die door de ganse stad verspreid staan. En natuurlijk, klink op dit fijne foodfestival met een goed glas Koninck, of een bolleke zoals ze in Antwerpen zeggen.

 

 

Belgian Beer Weekend

BeerWeekend2013-195

Waar?  Grote Markt in Brussel

Inkom? Gratis, verschillende bieren kunnen aangekocht worden met jetons.

Wanneer? Van vrijdag 5 september 2014 tot en met zondag 7 september 2014

Info? website

Jaarlijks kan je op de Brusselse Grote Markt komen kennismaken met grote, middelgrote, maar ook kleine, ambachtelijke brouwerijen. Meer dan 50 deelnemers laten u maar wat graag kennis maken met hun bieren. Gaat u voor de ondertussen wereldberoemde Westvleteren? Of proeft u van de overheerlijke kriek Ter Dolen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: