Appel – Kaneel brood

5 Sep

DSCF1499-610x300Is het een brood? Is het een cake? Laten we het erop houden dat het eigenlijk iets tussen de twee in is. Door de textuur misschien net iets meer brood dan cake. Maar waar we wel zeker van kunnen zijn is de  heerlijke smaak van dit appel kaneel brood. Alle typische smaken van de herfst komen in dit zoete gebak volledig tot hun recht!

  • 190 gram bloem
  • 2 theelepels kaneelpoeder + 1 theelepel extra
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel piment (all spices)
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 eieren
  • 60 ml plantaardige olie (mais, zonnebloem,….)
  • 100 gram appelmoes
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 200 gram suiker + 1 eetlepel extra
  • 2 geschilde appels in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels donkerbruine suiker

 

Bestrijk een cakevorm alvast met wat boter en plaats op de bodem een boterpapiertje. Dit om kleven later te voorkomen.
Meng in een kom de bloem, het natriumbicarbonaat, het kaneelpoeder, het piment, het zout en de kruidnagels door elkaar. Zet dit mengsel eventjes aan de kant.
Mix ondertussen de eieren goed door elkaar, zodat je een luchtige massa krijgt. Voeg na ongeveer 30 seconden mixen de olie, de appelmoes en de vanillesuiker toe. Mix goed door elkaar zodat je een glad deeg krijgt.
Voeg nu de suiker toe en meng nogmaals goed door elkaar.
Zet de mixer nu op de laagste stand en voeg beetje bij beetje het bloemmengsel aan het deeg toe. Stop met mixen van zodra de bloem is opgenomen.
Doe de appelen nu bij het deeg en schep deze met een spatel voorzichtig door elkaar.
Stort het deeg uit in de bakvorm.

 

Meng nu in een klein kommetje de donkerbruine suiker, de kristalsuiker en het kaneelpoeder door elkaar. Strooi dit mengsel gelijkmatig over de bovenkant van het appel kaneel brood.
Bak het brood gedurende 50 minuten in het midden van de oven. Het appel kaneel brood is klaar wanneer er geen deeg meer blijft kleven aan een satestokje dat je in de kern van het brood plaatst.

Laat het appel kaneel brood volledig afkoelen alvorens aan te snijden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: