Pompoenbrood

13 Okt

12-DSCF3354

Het seizoen van de pompoen is aangebroken en dat merk je hier bij ons thuis. Pompoenpannenkoeken, pompoenkoekjes, pompoenbrood.. het passeert hier allemaal de revue. Dit pompoenbrood is heerlijk met een kopje thee als vieruurtje. Maar ook als ontbijt met een dun laagje kaneelboter.

 

Ingrediënten

220 gram patisseriebloem
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
½ theelepel nootmuskaat
½ theelepel kruidnagel
½ theelepel
zout
2 eieren
150 gram kristalsuiker
100 gram bruine suiker
200 gram pompoenpuree *Ons recept om zelf pompoen te maken vind je hier!*
1 banaan
120 ml plantaardige olie (bv. Koolzaadolie, maïsolie)
sap van 3 manderijntjes
100 gram chocoladedruppels

 

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden. Bestrijk een vorm alvast met wat boter en plaats op de bodem een boterpapiertje. Dit om kleven later te voorkomen.

Meng in een grote kom de droge ingrediënten samen. De bloem, het bakpoeder, het kaneelpoeder, nootmuskaat, kruidnagel en het zout. Meng in een andere kom de eieren, de kristalsuiker en de bruine suiker goed door elkaar. Wanneer alles goed gemengd is voeg je de pompoenpuree, de banaan, de olie en het sap van de mandarijntjes toe en mix je alles goed door elkaar.

Voeg nu de droge ingrediënten voorzichtig bij het deeg en meng goed door elkaar. Schep er als laatste de chocoladedruppels door.

Giet het deeg in de broodvorm en bak gedurende 50 à 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Test eventjes met een satéprikker of het pompoenbrood gaar is. Wanneer er geen deeg blijft plakken aan de satéprikker is het brood klaar. Laat het brood in de vorm afkoelen.

 

Tip 1 : Als ontbijt is het pompoenbrood erg lekker met een laagje kaneelboter! Hiervoor meng je 125 gram roomboter met een eetlepel donkerbruine suiker en een eetlepel kaneel.

Tip 2: Heb je geen nootmuskaat of kruidnagel in huis? Vervang deze kruiden dan door een koffielepeltje speculaaskruiden!

11-DSCF3352

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: