Pompoenmuffins

19 Okt

DSCF1492-610x300

 

Vanaf dat de eerste tekenen van de herfst hun intreden doen in ons land, zitten wij op hete kolen. Want herfst dat wil natuurlijk zeggen pompoen. Ten huize kookalicious wordt er heel vaak met pompoen gekookt. Net omdat het zo een dankbare groenten is. Je kan er echt alle richtingen mee uit. Zoet en hartig, soep of een stoofpotje, taart of puree. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er wel pompoen in verwerken. Vandaag delen we met jullie een receptje voor pompoenmuffins. Een ware smaakbom die de herfst in al zijn facetten op je tong tot leven doet komen!

 

  • 120 gram ongezouten, zachte boter + 2 eetlepels extra
  • 380 gram bloem
  • 2,5 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel natriumbicarbonaat
  • 1 theelepel zout
  • 1,5 theelepel kaneelpoeder + 2 theelepels extra
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel kruidnagelpoeder
  • 80 ml karnemelk
  • 220 gram pompoenpuree
  • 130 gram licht bruine suiker (wij gebruikte hier de Belgische kindjessuiker voor)
  • 2 eieren
  • 80 gram kristalsuiker

 

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat, het zout en de kruiden samen. Schep dit goed door elkaar.
Meng in een kleinere kom de pompoenpuree met de karnemelk tot een lopende massa.
Klop de boter met de eieren tot een gladde, luchtige massa. Voeg nu een voor een de eieren toe e klop goed door elkaar.
Zet de mixer nu op de laagste stand en voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Doe dit afwisselend ook met het pompoenmengsel. (Beetje bloem, beetje pompoen, beetje bloem, beetje pompoen,….)
Wanneer het deeg net met elkaar gemengd is meng  je het verder met een houten lepel.
Neem een muffin pan en bekleed deze met papieren vormpjes. Verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak de cakejes gedurende 30 minuten in de oven. Test of de pompoenmuffins gaar zijn door met een satéstokje in de muffin te prikken. Komt de satéprikker er schoon uit dan zijn de pompoenmuffins klaar.
Haal de pompoenmuffins uit de muffinvorm en laat ze gedurende 10 minuten afkoelen op een rekje.
Smelt ondertussen de eetlepels boter en meng de suiker met het kaneelpoeder in een kommetje. Dompel de bovenkant van de pompoenmuffins in de gesmolten boter en daarna in de kaneelsuiker.

Laat nu volledig afkoelen alvorens te serveren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: