Koffie Walnoot muffins

27 Okt

DSCF1488-610x300

“Kunnen wij iets doen met een walnoten.” Sms’te Michael mij. Kennelijk had zijn collega enkele walnootbomen en was de oogst op dat moment overweldigend. “Breng maar mee!” sms’te ik terug en meteen begonnen in mijn hoofd allerlei wilde plannen te rijpen om met de walnoten aan de slag te gaan. Al surfend op het internet kwam ik deze koffie walnoot cupcakes tegen. Ikzelf ben niet zo een grote koffieliefhebber, maar wat zijn deze cupcakes lekker! Een absolute aanrader om klaar te maken deze herfst! Deze koffie walnoot cupcakes zijn trouwens heel erg simpel klaar te maken. Daarom zijn ze ook de uitgelezen inzending voor de foodbloggerscontest van Libelle Lekker.

 

 

 

  • 100 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram donkerbruine suiker + 2 eetlepels extra
  • 100 gram zelfrijzende bloem
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepel instant koffie, gemengd met 100 ml kokend water
  • 25 gram fijngehakte walnoten + 12 extra walnoten als decoratie
  • 200 ml mascarpone

 

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Bekleed een muffin-vorm met papieren vormpjes zodat deze klaar staat om te beginnen vullen.
Meng in een kom de boter, de eieren, de suiker , zes eetlepels koffie en de bloem met de mixer goed door elkaar. (Ja, je leest het goed. Alles mag in een keer door elkaar gemengd worden!)
Voeg nu de fijngehakte walnoten toe en schep deze goed door het mengsel.
Vul de cupcake vormpjes met het deeg  en bak gedurende 20 minuten in de oven. Test of de koffie walnootcupcakes gaar zijn door met een satéstokje in de cupcake te prikken. Komt de satéprikker er schoon uit dan zijn de koffie walnoot cupcakes klaar.
Haal de cakejes uit de vorm en laat ze op een rekje volledig afkoelen.
Om de icing te maken meng je de mascarpone met 4 eetlepels koffie en 2 eetlepels bruine suiker. Decoreer de cupcakes met een de mascarpone icing en werk af met een walnoot.
Voeg de icing wel pas toe wanneer je de cupcakes gaat serveren! Je kan de icing prima in de koelkast bewaren en telkens even doorroeren voor je een nieuwe cupcake gaat decoreren!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: