Het seizoen van de veenbessen is volop begonnen. Zeker nu het wildseizoen volledig is losgebarsten vind je in alle supermarkten veenbessen en veenbessencompote terug. Maar wist je dat het heel erg simpel is om je eigen veenbessenconfituur te maken?
Eens je de basis onder de knie hebt kan je volop experimenteren. De ene keer een vleugel sinaasappel, dan eens een keertje met steranijs. En laat je vooral niet afschrikken door de hoeveelheid confituur. Deze vriest namelijk heel makkelijk in en blijft zo nog maanden goed!
- 350 gram verse veenbessen
- 200 gram kristalsuiker (geen confituursuiker gebruiken!)
- 25 cl koud water
Was de veenbessen onder koud water, alvorens je aan de compote begint. Doe de veenbessen in een steelpannetje en overgiet met het water en de suiker.
De bessen bevatten van nature zoveel pectine dat confituursuiker gebruiken niet noodzakelijk is.
Schep alles goed door elkaar en breng aan de kook.
Laat alles goed pruttelen. Door de warmte springen de veenbesjes open en laten ze hun heerlijke sappen lopen.
Laat dit alles 10 tot 15 minuten pruttelen en laat daarna afkoelen.
Plaats een reactie