Wie zijn wij?

Van harte welkom op kookalicious!

In augustus 2013 zijn wij, Silke en Michaël, deze weblog samen begonnen om onze passie voor koken en eten met iedereen te kunnen delen.
Voor Michaël zijn eerste stapjes in de wondere wereld van het bloggen. Voor Silke een vertrouwde omgeving, gezien ze al enkele jaren haar eigen kookblog beheerde. Maar het was tijd voor een gezamenlijk project, met een eigen domeinnaam en vooral een nieuwe inhoud!

Kookalicious probeert lekkere recepten af te wisselen met artikelen die kook-gerelateerd zijn. Als echte foodies zijn we onszelf dat toch wel verschuldigd.

En als een echt team hebben we elke onze eigen sterktes en zwaktes. Zo mag je van Michaël vooral veel desserts, broden en allerhande baksel verwachten. Ten huize kookalicious is hij namelijk meester-bakker van dienst. Stammende uit een echte bakkersfamilie mag dat natuurlijk niet verbazen! Tevens worden zijn diensten als kokshulpje en occasionele fotograaf natuurlijk uitermate geapprecieerd.

Silke daarentegen hou je best ver weg van alles wat met patisserie te maken heeft, want je kan er donder op zeggen dat het zal mislukken. Zij is echter helemaal op haar plek als het over het effectieve koken gaat en staat in voor het publiceren van artikelen op de website.

Mochten jullie meer over ons willen weten? Stuur ons dan zeker een berichtje via info.kookalicious@gmail.com!

17 Reacties to “Wie zijn wij?”

  1. webbyishere 03/11/2009 bij 08:35 #

    leuk opgestart!
    ik ben net zo begonnen. Ben benieuwd naar je receptjes!

  2. de Kort Christiane 15/03/2010 bij 09:39 #

    per toeval uw website gevonden(leuk recept trouwens)Kan je mij ook zeggen waar ik de wijn (maar de witte) La croix Bacalan kan kopen. Heb hem ooit geproefd, lekkere zeer droge wijn maar ik kan hem nergens vinden
    bedankt
    Christiane

  3. Silke 15/03/2010 bij 11:14 #

    gewoon bij delhaize, als ze hem niet bij jou in de winkel hebben, kan je hem gewoon daar bestellen.

  4. Tati 08/06/2010 bij 11:33 #

    Hi Silke,

    Per toeval kwam ik op je blog. Leuk!!
    Ik zocht nl op google naar Aluminium cakevormen, en daar stond een foto van jou bij. Althans….van je spare ribs (denk ik)

    Waar koop je die vormen? Ik verkoop mijn taarten vooralsnog, uit de bakvorm in folie, maar dan is die natuurlijk wel breekbaar. In zo’n wegwerp bakje is dat wel makkelijker. Alleen heb ik geen idee waar ik die kan kopen.

    Heb jij anders tips voor mij?

    Groetjes van een mede keuken prinses.
    Tati

  5. Analosa 08/09/2010 bij 23:51 #

    Hallo,
    Ik ben nu al even op je site aan het rondneuzen.
    Wat een heerlijke recepten, ga zo door!

    groetjes Analosa

  6. maxentia 16/02/2011 bij 15:09 #

    ziet er héél veelbelovend uit Silke! En met die propoints erbij wordt het helemaal en heel toepasselijk “gefundenes Fressen”. Ik ga me zeker aan een paar van je recepten wagen!

  7. mieke imbrechts 15/03/2011 bij 22:58 #

    je adres gekregen van een vriendin,deze site ga ik zeker regelmatig raadplegen!! Prima werk!!
    Groetjes Mieke.

  8. Marleen 15/04/2011 bij 22:39 #

    Hallo SIlke. Een schat aan recepten met heel veel mogelijkheden. Ik heb alleen een vraag: Onder “categorieën” zie ik éen keer Veggie(10) en éen keer Veggie(17) staan. Wat bedoel je met Veggie? Ik hoop niet dat dat staat voor vegetarisch, want een flink deel van de gerechten in die twee lijstjes zijn dat absoluut niet. Ingrediënten als vissaus, kippenbouillon, spekjes(!), mosselen, viskuit…. dat is toch echt allemaal van gedood dier en dus NIET vegetarisch. Maar misschien bedoel je met Veggie iets anders. Ik lees het graag van je.

    • Silke 16/04/2011 bij 11:04 #

      Hoi Marleen,

      Ergens op de site staat uitgelegd dat veggie voor mij enkel wil zeggen dat het geen effectief “vleesgerecht” is. Ik maak ook nergens het statement dat ik vegetarisch kook. Daar zijn genoeg goede sites voor. Veggie is voor mij gewoon “niet met een lap vlees bij”. Maar wel dus met dode dieren zoals je het zelf zegt. Ik ben ook helemaal niet bezig met zulke zaken en de site is voornamelijk bedoelt als mijn naslagwerk. Ik heb wel enkele vegetarische lezers en van hen heb ik al opgevangen dat ze genoeg manieren weten om bepaalde zaken te vervangen. (Zo hoorde ik van vegetarische vissaus?) Maar bij mij wil veggie dus enkel zeggen “niet met stukjes vlees”. Ik heb deze term overgenomen omdat ze deze tijdens mijn opleiding tot kok ook gebruiken voor gerechten waar geen “stukken vlees” is in verwerkt.

  9. Es' Factory 17/07/2011 bij 14:49 #

    Hoi Silke!
    Ik heb eens uitgebreid geneusd op je site. Leuk hoor. Lekkere dingen!
    Je hebt al vaker meegedaan met het Foodblogevent. Ik verheug me op je inzending van deze maand!

  10. cuberdonmacaron 14/12/2011 bij 08:50 #

    leuke blog, super recepten, doe ze verder…

  11. Misssexandthecityandme 08/02/2012 bij 10:48 #

    Dit blogje ga ik ook volgen,…..ik ben pas beginnen koken toen ik 34 was, dus heb nog wat in te halen :-),……er staan hier al enkele gerechtjes die ik zeker ga proberen!!!

  12. Michiel Sallaets 15/02/2012 bij 15:41 #

    Hey Silke

    Ik had je graag wat meer informatie bezorgd over leuke ingredïenten die je mogelijks kan gebruiken tijdens het maken van je gerechten.

    Via welk emailadres kan ik je bereiken?

    Groetjes,
    Michiel

  13. Anoniempje 16/04/2012 bij 18:46 #

    Ik heb deze reactie al ergens geplaast en ik weet niet meer waar :I
    Ook vond ik het een beetje verkeerd geplaatst, dus ier komt ie alweer!

    Ik zoek het recept ‘witte chocolademousse met frambozen’ uit het caloriecomplot.
    Zou u het hier aub willen posten?
    Hartelijk dank!!

    • Alice 17/04/2012 bij 11:44 #

      Ik zal hem voor je opzoeken een van de dagen en doormailen!

      • lettertje 17/04/2012 bij 12:44 #

        Hartelijk dank!

Plaats een reactie