Mijn must go adresjes

12 Jan

GROENTEN EN FRUIT

Groentenhandelaar Staes –> Staan op verschillende markten in het Antwerpse. Zeer tevreden van. Hele goede kwaliteit met lange houdbaarheidsdatum. Wat er op wijst dat zij niets uit de diepvries halen. 😀

Het groentenhofke –> Klein fruit en groentenwinkeltje in Kontich met beperkte openingstijd, maar wel zeer verse producten. Hebben een groot aanbod aan vergeten groenten.

’t fruithoekse in Beveren –> Is van oorsprong eigenlijk een kruidenierszaak waar ze zich gespecialiseerd hebben in fruit en groenten. Vooral hun fruit is van erg goede kwaliteit en ik ben grote fan van hun rauwkost toog.

En mijn vaste boeren. Voor aardbeien heb ik een vast adresje in Melsele. (Geen naam gewoon een stalletje rond de weg.) Idem dito met druiven in Hoeilaart, Asperges in puurs, Champignons in Broechem en een manusje van alles in Stabroek.

VLEES

Slagerij Dierendonck –> Echt mijn favoriete slager in België. Hier rijden we speciaal voor naar Sint Idesbalt en terug. Leverancier aan verschillende sterrenrestaurants, maar vooral gewoon vlees van topkwaliteit. Heel groot assortiment aan steaks. (Een van de enige slagers waar ik wagyu beef te pakken kan krijgen.) Maar echt verslaafd ben ik aan zijn kop.

Keurslagerij De Laet en Van Haever –> Dichter bij huis mijn grote favoriet, hoewel Hove toch ook nog wel een ritje met de auto is. Gigantisch aanbod en er zitten heel wat specialekes bij. Ik ben een gigantische fan van hun huisgerookt paardje. Echt het lekkerste gerookt paardje dat ik ooit at. Allemaal lokaal vlees. Zijn rundsvlees komt van een kweker uit Kieldrecht en lamsvlees komt net over de grens in Nederland. En lokale producten daar ben ik een ongelooflijke fan van!

Keurslager Michielsen –> In hartje Antwerpen al jaren een begrip en je moet wat geduld hebben. De wachtrijen zijn gigantisch, zeker op zaterdag staan de mensen een heel stuk op straat aan te schuiven.

Slagerij Vermeulen –> Gelegen in de criee en vooral mijn favoriet voor als ik speciallekes. Echt topkwaliteit, ik koop hier de zachtste varkenswangetjes die ik ooit at. Ongelooflijk lekker!

Slagerij Rondou –> Als ik ook maar in de buurt van Leuven kom (en in de buurt is in mijn ogen een zeer ruim begrip) dan moet ik langst Rondou gaan! Gekend dankzij Jeroen Meus, maar al jaren in mijn lijstje van favoriete adressen. Van vader op zoon is dit nog een echte artisanale slagerij. Ze hebben ongelooflijk lekkere worsten en ik koop er altijd ham, die maken ze namelijk zelf.

ANDERE ADRESJES DIE DE MOEITE WAARD ZIJN:

Bakkerij Manus –> Hun hoofdhuis zit in Brasschaat en hun bijhuis in Kapellen. Hometown of my husband. Hij heeft mijn hart tien jaar geleden definitief gestolen met een van hun taartjes en sindsdien is het grote liefde tussen ons. (De bakkerij en mij, tussen de husband en mij was het al grote liefde. :D) Ze hebben superlekker stokbrood en hun patisserie is to die for!

Bakkerij Schoenaerts –> Levensgevaarlijk want dicht bij mijn werk. Ze hebben er chocoladebrood dat bij ons op dienst in ongeveer 10 minuten verorbert is. En koffiekoeken die strafbaar zouden moeten zijn!

Stephan De Strooper –> Ja ja, die van de beste bakker van Vlaanderen. Als we naar de kust rijden voor Slagerij Dierendonck dan rijden we meteen langst dit adresje. Lekkere taartjes heeft die man. Om over zijn zeeschuim uitvinding nog maar te zwijgen.

Del Rey –> De pralines van de chocolate line in Antwerpen zijn goed, heel goed zelf. En de man is een fenomeen. Maar laat me kiezen tussen pralines van Persoone en Del Rey en ik kies zonder enige twijfel voor Del Rey. Ik ga heel eerlijk zijn… de prijs is er ook na. Daarom koop ik hier alleen bij hele speciale gelegenheden. Maar dan is het ook wel echt genieten.

Kaashandel Vervloet –> Ook weer hartje stad in een van die gezellige middeleeuwse straatjes. Heel, heel veel kaas, waaronder de echte Achelse blauwen waar de mannen in mijn familie aan verslingerd zijn. Ik kom en blijf komen voor hun ongelooflijke keuze aan geitenkaasjes.

Kaasmeester Van Tricht –> Ja laten we eerlijk zijn, Van Tricht is een begrip in België. Dus ja, ik koop er ook. Niet zo zeer om de kaas, die heerlijk is, maar vooral om de professionele uitleg en de vriendelijke service!

Vishandel De Walvis –> Hier ben ik beginnen komen omdat ik het zo ongelooflijk leuke naam vind. Ik kan het niet helpen. Vishandel de walvis is gewoon tja… schattig. Ik ben er blijven komen wegens de geweldige kwaliteit. In principe rijden we voor vis naar de zee, zo simpel is het. Maar voor de Walvis maak ik een uitzondering als we in de buurt van Leuven zijn.

Vishandel Birger –> Zoals ik al zei voor vis rijden we naar zee. En dan gaan we altijd naar Birger. Weg van de toeristenvalletjes op de kaai, een zijstraatje in. Heerlijke garnalen en garnaalkroketjes!

Advertenties

3 Reacties to “Mijn must go adresjes”

 1. Nadia 12/01/2012 bij 19:57 #

  Helaba … ik zoek een categorie ovenschotel !!!
  Ik wil gaag voor verjaardag Yacine 1 of twee lekkere ovenschotels maken … iets wat ik op voorhand kan doen en dan gewoon moet opwarmen zodanig dat ik gezellig met het bezoek kan meekletsen

  Hints en tips?

  Nadia Florus

  • Alice 13/01/2012 bij 14:08 #

   Heb u via onze privelijn de hint en tips doorgestuurd!
   Jij ook bedankt voor u tips he!

 2. mike 23/08/2014 bij 17:27 #

  vind het spijtig dat het recept . chili con carne met chocolade en scorizo is weg genomen .keilekker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: