Na het foodblog event van de maand december dat meesterlijk werd georganiseerd door Alberto van Lekker hapje zit mijn diepvries vol met de heerlijke soepen die collega bloggers indiende.
We komen de winter dus wel door met een goed bord dampende soep.
Het wordt dus moeilijk om in de voetsporen van Alberto te treden, maar daarom ben ik niet minder enthousiast. Dolenthousiast was ik toen de mail van Alberto binnenkwam en de echtgenoot heeft het geweten. (Zijn arm ziet een beetje blauw van de stompen die hij kreeg van mij.)
101 wilde ideeën schoten door mijn hoofd. Want met een foodblog event kan je natuurlijk alle mogelijke kanten op.
Maar eigenlijk wist ik diep van binnen onmiddellijk welk thema ik wel wilde organiseren: Streekgerechten.
We komen de winter dus wel door met een goed bord dampende soep.
Het wordt dus moeilijk om in de voetsporen van Alberto te treden, maar daarom ben ik niet minder enthousiast. Dolenthousiast was ik toen de mail van Alberto binnenkwam en de echtgenoot heeft het geweten. (Zijn arm ziet een beetje blauw van de stompen die hij kreeg van mij.)
101 wilde ideeën schoten door mijn hoofd. Want met een foodblog event kan je natuurlijk alle mogelijke kanten op.
Maar eigenlijk wist ik diep van binnen onmiddellijk welk thema ik wel wilde organiseren: Streekgerechten.
In tijden waar exotisch meer regel dan uitzondering is geworden. Waar niemand nog opkijkt van het woord wok of teppanyaki. En iedereen wel koriander, gember en citroengras in zijn voorraadkast heeft liggen, wil ik wel eens weten wat bij jullie in de streek vaak gegeten wordt. Ik wil weten wat voor jullie regio typisch is.
Gaande van lokale lekkernijen op de kermis, over stoofpotjes in bruine cafés tot heerlijke stoofpotjes op grootmoeders wijze die enkel in jou stad gegeten worden.
Gaande van lokale lekkernijen op de kermis, over stoofpotjes in bruine cafés tot heerlijke stoofpotjes op grootmoeders wijze die enkel in jou stad gegeten worden.
Ik zou zeggen kook, bak, meng, stoof, braad erop los en vooral leer ons wat bij over jullie lokale keuken!
De Spelregels:
De Spelregels:
– Gelieve mij per mail jullie adres over te maken. Alle deelnemers krijgen namelijk een goodiebag met Antwerpse lekkernijen in hun bus!
Ik wens iedereen veel kookgenot en kijk uit naar al die heerlijke recepten!
De thema’s tot nu toe:
- december 2009: Alberto van Lekker Hapje met “Lepel is voor soep”
- november 2009: “Rock ‘n roll!” bij Juuth.nl
- oktober 2009: Sabina Kookt! spiced it up met “Sugar ‘n Spice (and everything nice)”
- september 2009: Maaike van Kessel kwam in een “inmaakmania“
- juli 2009: “Recepten voor een krappe beurs” bij Marjoke
- juni 2009: Gabriella is “creatief met aardappelen”
- mei 2009: “Barbecueën” met De Ruijsbroekjes
- april 2009: “Koninginnedag” met Maaike van Kessel
- maart 2009: “Koken met alcohol” op excellent-eten.nl
- februari 2009:“De culinaire reis naar het onbekende” met Gabriella
- januari 2009:“Het lekkerste familierecept” bij Mister Ooijer
- december 2008: “Cranberries” Uit de keuken van Arden
- november 2008: “Pompoen”, Edith Dourleijn op haar dagelijkse kookblog
- oktober 2008: “Paddenstoelen”, weer bij eetlog.nl
- september 2008:“Kruiden”, weer bij Bianca
- augustus 2008: strand met Mark van Kokend Water
- juli 2008: “Tour de France” op eetlog.nl
- juni 2008: “Picknicken” bij Bianca van Bourgondie.nl
Hey Silke,
Wat een leuk thema. Ik zal mijn best doen om iets moois te verzinnen voor het event…
groetjes,
Marieke
Leuk thema! Ben al druk op zoek naar recepten uit deze streek!
He Silke, mooi thema! Het wordt nog wel moeilijk kiezen. Zal ik een streekgerecht doen uit de streek waar ik ben opgegroeid of een gerecht uit de streek waar ik nu woon? Daar kom ik wel uit. Misschien handig om nog even de categorie foodblog event aan deze post te hangen. Hij is anders moeilijk te vinden.
Hoi Silke,
Je hebt een leuke thema gekozen voor januari. Ik geloofde niet dat ik nog kon deelnemen…. ( ik ben op vrijdag uitgerekend) Maar het is toch gelukt! Hier zijn mijn achterhoekse krentenbroodjes. http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2010/01/achterhoekse-krentenbroodjes.html
Liefs,
Gabriella
Ha Silke,
Ik zag ‘m nu pas, en oeps, in Amsterdam een echt streekrecept? Dat is een lastige, aangezien heel veel van die kook culturen door elkaar lopen. Toch nog eentje, een ouwetje; http://www.majoh.nl/wplg/?p=632
Groeten Rietje
Hierbij ook de bijdrage van Excellent-eten!
Een beetje van onszelf en een beetje van Calvé 🙂
http://kvzkookblog.blogspot.com/2010/01/streekgerechten-vliegenzwammen.html
Uit Utrecht de hete bliksem!
Wat een leuk en goed geschreven artikel!